Održan sastanak predstavnika Općine Tivat i Aerodroma Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. prosinca 2017. - 12:35
Autor: 

U srijedu, 6. prosinca, u Općini Tivat je održan sastanak predstavnika lokalne uprave i menadžmenta poduzeća Aerodromi Crne Gore, a sastanku su, između ostalih, nazočili predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Uprava Aerodroma Crne Gore i Aerodroma Tivat željela je s predstavnicima lokalne uprave podijeliti neke od narednih koraka kada je u pitanju poslovanje Aerodroma Tivat, odnosno analizirati stanje aktualnih zajedničkih projekata. Uprava poduzeća upoznala je predsjednicu s namjerom da u predstojećem periodu  izgradi privremeni objekt, koji bi u narednoj turističkoj sezoni olakšao prijam putnika, te rasteretio postojeću terminalnu zgradu. Po riječima izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, objekt bi bio izgrađen u produžetku postojeće zgrade i  izgradnja bi bila financirana od strane poduzeća.

Općina Tivat trenutno radi na projektu priključenja Aerodroma Tivat na kanalizacijski sistem. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, na rok od 20 dana, i radovi će shodno vremenskim prilikama biti završeni u predviđenom roku.

Na sastanku je bilo riječi i o problemu nelegalnih taksista na tivatskom Aerodromu. Predsjednica Općine je sudionike sastanka upoznala s već poduzetim mjerama i napretkom koji je ostvaren proteklog ljeta u ovoj oblasti. Postignut je zaključak o zainteresiranosti obje strane da u ovoj oblasti vlada red, pa je poduzeće ACG naglasilo spremnost da, ukoliko je potrebno, pomogne u ostvarivanju ovog cilja.

Među temama sastanka našlo se i pitanje pristupne saobraćajnice koja će biti obuhvaćena projektom magistralne saobraćajnice od Jaza do Tivta, u nadležnosti Direkcije za saobraćaj.

Obije strane suglasne su da je interes Aerodroma i Tivta, što veći broj putnika, a samim tim i turista u Tivtu.