Obilježena 71. godina od dana kada je sve počelo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. kolovoza 2023. - 11:32
Autor: 

Sinoć je  na  Đurđevom brdu  obilježena 71. godina otkada je odigrana prva buća upravo na spomenutom zogu. 

Povodom obilježavanja ovog događaja,  upriličen je  svečani program,  koji sve nazočne posjetitelje   vratio u prošlost te  je  prikazana i prezentacija,   koja  je pratila bućanje od samih početaka do danas. 

Prisutnima se obratio Neven Staničić, koji je podsjetio kako je sve počelo te na potrebu za inicijativom kojom bi bućanje postalo olimpijski sport,  imajući u vidu da  se  već  organizira Bućarska  olimpijada  na ponos svih Tivćana.

Događaju je nazočio i  potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, koji je prilikom svog obraćanja kazao kako mu je izuzetno  zadovoljstvo i velika  čast biti  na  obljetnici te  je  pomoć Vlade, kao i Središnjeg  državnog  ureda za Hrvate izvan RH predstavlja pomoć očuvanja jedne prekrasne tradicije. Tradicije, koju treba čuvati i kojoj moramo dati  novi poticaj zbog generacija koje dolaze.

Uručene su i fotografije unucima, čiji su djedovi ostavili trag na zogovima i pisali jednu sportsku povijest, kao i priznanje Franu Boškoviću za doprinos u bućanju.

Događaju je nazočiila i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, predsjednik HGI – ja Adrijan Vuksanović, potpredsjednik HGI – ja Ilija Janović, kao i predsjednik HNV- a Zvonimir Deković.

 U glazbenom dijelu programa nastupio je Ansambl Toć, koji uvijek napravi sjajan štimung.