Obilježen Međunarodni dan starih

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 01. listopada 2016. - 8:58
Autor: 

Predsjednik SO Tivat Ivan Novosel i glavna administratorica  Općine  Jovanka Laličić, posjetili su jučer korisnike programa „Njega starih lica“, za koje je povodom 1. 10. – Međunarodnog dana starih, već tradicionalno druženje organizirala  općinska  organizacija Crvenog križa.. Događaju su prisustvovale i geronto domaćice, njih šest koje se svakodnevno brinu o nešto manje od 60 korisnika programa.

Prisutne je pozdravio tajnik općinske organizacije Crvenog križa Tivat Duško Božović: „Mi smo jedna od rijetkih opština koja na ovaj način servisira potrebe svojih građana. Posebno smo zadovoljni međusobnim odnosom geronto domaćica i korisnika programa. Ovaj program se već desetu godinu za redom kreće nesmanjenim tempom, a  naša je želja i namjera da programom obuhvatimo cjelokupnu teritoriju opštine Tivat, budući da se on za sada sprovodi u dvije mjesne zajednice“.

Međunarodni dan starih prisutnima je čestitao i predsjednik SO Ivan Novosel naglašavajući namjeru Općine  Tivat da podrži ovaj program koji u velikoj mjeri poboljšava život starih lica: „Zadovoljstvo mi je što sam danas sa vama i drago mi je što ovo naše druženje traje kroz program koji finansira opština. Utvrđeno je da postoji potreba za proširenjem ovog programa i povećanjem broja geronto domaćica. Siguran sam da ćemo to u narednom periodu realizovati. Takođe u planu je da opština dvije urbanističke parcele namijeni za izgradnju stanova za penzionere. Na ovaj način, ušli bismo u rješavanje stambenog problema starih lica u opštini Tivat. Nadam se da ćemo na ovoj lokaciji u najskorije vrijeme dobiti prostorije koje će biti namjenjene za druženje starije populacije“.

Predstavnici Općine su u znak pažnje korisnicima programa uručili prigodne darove. Program „Njega starih lica“ počeo je  2006. godine.