Natječaj za izložbu fotografija na temu "Hrvatska u srcu"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. veljače 2021. - 11:00
Autor: 

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu "Hrvatska u srcu". Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju s matičnom ili vlastitom domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše  otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama. 

Uvjeti natječaja:

-           Fotografije se šalju elektronskom poštom na adresu info@ponosdomovine.hr 

-           Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu koju će vam na upit dati učiteljica hrvatske nastave u Boki

-           Dopušteno je prijaviti maksimalno 3 fotografije

-           Fotografije moraju biti u .jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela

-           Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene

-           Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

 

Natječaj je otvoren do 30. svibnja 2021. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:

 

1.         Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka

2.         Slavka Pavić - fotografkinja

3.         Hrvoje Saršon - fotograf

 

Odabranih 25 fotografija objavit će se na Web i Facebook stranici udruge „Ponos domovine“ te na prigodnoj izložbi u Zagrebu koja ovisi o epidemiološkoj situaciji tijekom lipnja 2021. godine. Za autore pet najuspješnijih fotografija osigurane su vrijedne nagrade naših donatora i sponzora (novčani bon Banke Kovanica od 500 kuna, oprema za planinarenje i hodanje, prijenosni disk i pametni sat)!

 

Ponos domovine tim

 

P.S. Da bi se dodatno pripremili na natječaj, učiteljica Valentina uskoro će pripremiti predavanje o osnovama fotografije.