Na Pomorskom fakultetu Kotor održano dobrovoljno darivanje krvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. svibnja 2017. - 12:45
Autor: 

Danas je na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore održano tradicionalno darivanje krvi upriličeno u sklopu obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi i Nedjelje Crvenog križa Crne Gore.Ovo je tradicija na Fakultetu koja traje već 31 godinu, kroz koju studenti i zaposleni u velikom broju pokazuju svoju humanost i rješenost pomaganja ljudima kojima je potrebna krv u cilju spašavanja ljudskih života i zdravlja ljudi.

Studente sa svih studijskih programa koji su se odazvali pozivu da daju krv, pozdravio je vršitelj funkcije dekana Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr. Danilo Nikolić koji se studentima zahvalio na odzivu u velikom broju i tom prigodom pohvalio njihovu humanost i rješenost da pomognu nekome kome je dragocjena tečnost neophodna.

Prof. dr. Danilu Nikoliću i drugim zaslužnim sa Pomorskog fakulteta Kotor uručene su zahvalnice za nesebičan doprinos potpori i realizaciji Programa aktivnosti dobrovoljnog darivanja krvi na Fakultetu.

Nazočne je također pozdravio i prof. dr.  Danilo Đurović, redovni profesor Pomorskog fakulteta Kotor, u mirovini, dugogodišnji aktivist Crvenog krsta i Društva dobrovoljnih davalaca krvi, i sam višestruki darivatelj sa 127 davanja zaključno s današnjom akcijom.

Ovaj događaj na Pomorskom fakultetu Kotor je ujedno i doprinos akciji koja se sprovodi na nivou Univerziteta Crne Gore.