Na Omladinskim igrama bez granica najbolji kadeti FK Arsenal

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 16. studenog 2018. - 8:31
Autor: 

Četvrte Omladinske igre bez granica održane su na šetalištu Pine, u sklopu manifestacije “Novembarski dani”,  a u organizaciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Prvo mjesto osvojila  je ekipa mladih kadeta FK Arsenal  i kao nagradu dobila pehar i vaučer  za večeru u restoranu  "BIG BEN", druga je bila ekipa Školskog broda “Jadran”, dok su trećeplasirani bili učenici OŠ “Drago Milović”.

Na gradskoj rivi 12 ekipa natjecalo se u osam disciplina: preskakanje automobilskih guma, trka u vrećama, šutiranje trojki, šutiranje golova/penala i druge.

S po šest članova i jednom zamjenom snage su odmjerile ekipe: Komunalno d.o.o., JK Delfin, OŠ Drago Milović, Učenički parlament, FK Arsenal, Knightsbridge school, ŠB Jadran, KK Teodo, SMŠ Mladost, RK Partizan, Muzička škola i Omladinski klub.

Manifestacija spaja mladost, rekreaciju, i zabavu.

Prema riječima sekretarke za mlade i sport Darke Ognjanović, ovogodišnje izdanje Igara okupilo je veći broj ekipa nego ranije.

“Veliko nam je zadovoljstvo da pozdravimo i ekipu školskog broda “Jadran” koja ove godine prvi put učestvuje u Igrama. Želim da se svi dobro zabavite, da uljepšate rivu Pine ovim takmičenjem, zabavom i svojom mladošću i neka ne pobijedi samo najbolja nego i najpozitivnija ekipa.”

 

Foto: Općina Tivat / Miko Đuričić