Ministrica Vučinović boravila u radnom posjetu Općini Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. travnja 2017. - 19:54
Autor: 

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, boravila je danas, 21.04.2017. godine u radnom posjetu Općini Tivat, gdje se sastala s predsjednicom općine, gospođom Snežanom Matijević, kao i s potpredsjednikom Ilijom Janovićem sa suradnicima.
Na početku razgovora, aktualizirana su tekuća pitanja u ovoj općini, s akcentom na problem lutajuće stoke, gdje je predsjednica iznijela stav da se ovo pitanje mora rješavati s višim stupnjem odgovornosti.
Ministrica Vučinović je istakla da je kao članica Vlade, upoznata s pitanjem lutajuće stoke i da je to višegodišnji problem ove općine i da je isti i u prošlom mandatu iniciran kako kroz Parlament, tako i kroz institucije sistema.
I u komunikaciji s općinom Kotor, pitanje lutajuće stoke je prepoznat kao veliki problem, u vezi čega je ministrica obećala da će se i u ovom sazivu Vlade energičnije posvetiti rješavanju ovog višegodišnjeg problema u općinama Tivat i Kotor.
Također je aktualizirano pitanje trajnog rješenja problema tretiranja palmi od bolesti koja prouzrokuje surlaš, gdje je predložena regionalna suradnja primorskih općina na rješavanju ovog pitanja, na način što bi se predsjednici primorskih općina usuglasili oko nabavke posebnog vozila, kojim bi se trajno riješilo ovo pitanje.
Ministrica Vučinović je izjavila da će uz podršku Vlade pokušati naći rješenje problema palmi, gdje je istakla bojazan da bi u budućnosti primorske općine mogle ostati bez palmi, kao zaštitnog znaka ovog dijela Crne Gore.
U nastavku razgovora, sugovornici su otvorili i pitanja od lokalnog značaja, gdje je ministrica izjavila da je kao član Vlade spremna da pomogne i inicira svaki prijedlog koji se uputi od strane ove općine.