Međunarodni dan obitelji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. svibnja 2015. - 10:54
Autor: 

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi puta obilježen 15.5.1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Svake godine se raznim događajim obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.

Povodom Međunarodnog dana obitelji, Kulturni centar „Nikola Đurković" / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u suradnji s NVO „Sport za sve"  od 17 do 19 sati  na Pjaci od kina organizira sportsko-edukativno druženje.

"Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u obilježavanju ovog dana, upoznaju se sa radom NVO Sport za sve i aktivnostima Gradske biblioteke i čitaonice Kotor koje su namijenjene djeci i mladima. Gradska biblioteka i čitaonica Kotor će ovom prilikom svima koji donesu knjigu pokloniti polugodišnju članarinu" – stoji u priopćenju Gradske biblioteke i čitaonice.