Luštica Bay - regata u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. srpnja 2024. - 9:50
Autor: 

Druga po redu regata latinskog jedra - Vjera, jedrit će se u subotu, 6. 7., u Luštica Bay -u. Bit će to još jedna prilika da crnogorski jedriličari, entuzijasti i čuvari tradicije, u mediteranskom ambijentu nastave druženje i snaženje latinskog jedrenja kao autentične vrijednosti Jadrana. Regata počinje u 15:00 h.
Osim smotre i revijalne regate tradicionalnih brodica, posjetitelji će moći uživati u bazaru domaćih proizvoda, postavci umjetničkih slika i starih fotografija na otvorenom i zabave se na koncertu klape Jadran iz Tivta.
Originalan koncept obitelj Divanović iz Budve, kojeg zajedno s JK Delfin iz Tivta promoviraju pod brendom Lampuga Sailing, ponudit će i ove godine neobičan spoj luksuza i tradicije u akvatoriju i marini Luštica Bay
Program počinje 14:00 h pripremom brodova za natjecanje na regati koja počinje u 15:00 h, i nastavlja druženjem uz posluženje i glazbeni program na otvorenom.
Prijave se realiziraju putem e-mail adresa: info@lampugasailing.me i delfin.jk@gmail.com, a pravo sudjelovanja imaju sve odjedrene barke tipa kaić, pasara, gajeta, leut. Pri ocjenjivanju plasmana barki prakticirat će se djelomična primjena pravila IYRU, a prolazak kroz cilj je najvažnije bodovno pravilo. Jedrenjem izvan konkurencije obuhvaćene su regatne jedrilice duže od osam metara.
Organizatori druge edicije regate Vjera, JK Delfin i Lampuga Sailing, ne kriju zadovoljstvo zbog iskazanog entuzijazma svih sudionika i partnera koji su dio organizacije ove manifestacije i očekuju još intenzivniju suradnju u narednim godinama.