Luštica Bay podržala inicijativu rekonstrukcije krova Dječjeg doma u Bijeloj

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. lipnja 2017. - 8:51
Autor: 

LušticaDevelopment, koja u Tivtu razvija projekt novog grada Luštica Bay, podržala je inicijativu bavarskog udruženja njemačko-crnogorskog prijateljstva „DEMonte“ iz Minhena u Njemačkoj da se prikupi pomoć za potrebe rekonstrukcije krova na Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj i ugradnje solarnog sistema.

Kompanija je tim povodom podržala organizaciju donatorske večere u Minhenu na kojoj je nastupio Sergej Ćetković, a donirana sredstva bit će predana upravi institucije u Bijeloj u Herceg Novom u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja. Humanitarni događaj organiziralo je udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu.

Ocjenjujući da nije bilo ljepšeg načina da privede kraju četverogodišnji mandat u Minhenu, odlazeći crnogorski konzul Veljko Milonjićjeizrazio zahvalnost  na „sreći i privilegiji da u tom periodu sarađuje sa čelnicima udruženja „DeMontea“ i Framog“.

„Posebno mi je važno, što su pored donatora iz Minhena, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, značaj ove inicijative prepoznali predstavnici kompanije LušticaDevelopment kao najvećeg stranog investitora u Crnoj Gori. Na taj način LušticaDevelopment je pokazala socijalno odgovoran odnos i brigu za opšte dobro prema mjestu gdje ulaže kapital“, naglasio je konzul.

Direktor marketinga i prodaje u LušticaDevelopmentRudigerFlajhe /RuedigerFleige/ ocijenio je korisnom ovu inicijativu koja je povezala društveno-odgovorno poslovanje kompanije s planovima dijaspore.

Izražavajući zadovoljstvo ponovnom suradnjom sLuštica Bay-om, predsjednik udruženja „DeMonte“, dr.  Dejan Sickinger je ocijenio da je priređen veličanstveni događaj humanitarnog aspekta koji bi trebalo da osigura  podršku za neophodne radove na Domu u Bijeloj.

“Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici”, rekao je Andrija Nikolić, poslanik i predsjednik Skupštinskog odbora za međunarodne odnose.

Uzvanice su pozdravili i Predrag Mitrović, načelnik direkcije za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova i Vladimir Delić, direktor Dječjeg doma u Bijeloj i Savo Bigović, predsjednik DeMonte udruženja. Humanitarnoj večeri, prisustvovale su i brojne uzvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske i predstavnici privrednih udruženja iz Minhena. Ovo je nastavak suradnje udruženja „DeMonte“ i generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu sa Lušticom Bay, nakon što je, u zajedničkoj organizaciji, povodom Dana nezavisnosti, u Minhenu organizirana prezentacija ekonomskih potencijala Crne Gore i svečani prijem.

Luštica Bay je jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji se već četiri godine gradi na poluotoku Luštica, nadomak Tivta. Novi grad na Jadranu zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i švicarske kompanije OraskomDivelopment Holding. Vrijednost projekta je procijenjena na 1,1 milijardu eura što ga čini najvećom investicijom u ovom dijelu Europe.