Luštica Bay - izložba Yuya Matsuoa

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 30. lipnja 2017. - 9:18
Autor: 

Izložba poznatog japanskog fotografa Juje Matsuoa /Yuya Matsuo/, pod nazivom „U nastajanju 2017.“ bit će otvorena u galeriji „Lipa“ u Luštica Bay marina naselju u ponedjeljak, 3.7., u 19 sati.

Fotograf iz Tokija koji je sebe opisuje kao Japanca zaljubljenog u Balkan, počeo je u 2013. godini putovanje po Europi tijekom čega je kamerom zabilježio najinteresantnije predjele i momente. Ljubitelji fotografije njegov rad prate putem naloga na društvenim mrežama EseJapan putem kojih ga slijedi više od 60. 000 ljudi.

Prema riječima Slavice Milić iz marketinga Luštica Development, izložba vrhunskih fotografija Boke i drugih predjela će biti otvorena u Luštica Bay do 20. 7.,  svakog radnog dana od 18 do 20 sati.

U okviru fotografskog istraživanja Balkana Matsuo je obuhvatio i Crnu Goru, za koju kaže da je jedna od najimpresivnijih zemalja koje je posjetio.

„Najviše mi se dopala ljepota prirode u Crnoj Gori. Odlučio sam da dođem u Crnu Goru kada sam putovao Hrvatskom. Dok sam razmišljao o sljedećoj destinaciji, u Dubrovniku su mi preporučili da posjetim Kotor. Tada sam pretražio internet i vidio fotografije Bokokotorskog zaliva i pomislio „wow, moram da posjetim ovo mjesto“. Bukirao sam mjesto na mjesec i oduševljen mjestom i kompletnim utiskom odlučio sam da ostanem još mjesec i po. Provodeći vrijeme u Kotoru i okolnim mjestima, osjetio sam nevjerovatan mir, naročito u ranim jutarnjim časovima. Nikada se nisam umorio od kombinacije kamenih kuća i fjordova. Neprekidne šetnje obalom su me toliko ispunile i dale energije da mogu da je crpim mjesecima“, opisao je nedavno Macuo dojmove.

Matsuo (27) je od 2008. do 2013. živio u Americi i istraživao tamošnje zemlje, a onda je odlučio da posjeti Hrvatsku i Crnu Goru u koju se na prvi pogled zaljubio. Od tada je svoje interesovanje preselio na europski kontinent i do sada je prošao 26 zemalja.

Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluotoka Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućit će posjetiteljima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.