Literarni i likovni natječaj na temu “Kotorski karneval”

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. veljače 2021. - 13:32
Autor: 

„Tradicionalni zimski kotorski karneval je manifestacija koja ima tradiciju dugu više od pola milenijuma. Uz kotorski karneval su odrastale mnoge generacije, a on im je pružao priliku da iskažu svoju kreativnost i prepuste se bezbrižnosti karnevalskih dana. Nažalost, ove godine, uslijed nepovoljne epidemiološke situacije širom svijeta, kotorski karneval ne može okupiti veliki broj učesnika. Šarenilo gradskih ulica, karnevalski ples i radost svih onih koji su barem na jedan dan mogli biti nešto drugo, sačekaće ljepše dane. Međutim, mi želimo da barem na kratko prizovemo kreativnu i razigranu karnevalsku energiju. Zato smo odlučili da raspišemo literarni i likovni konkurs, koji za temu ima kotorski karneval, a koji će pružiti priliku učenicima da iz svog ugla opišu i naslikaju sve ono što ih asocira na ovu tradicionalnu kotorsku feštu.

Propozicije konkursa:

- Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih škola, od prvog do devetog razreda

- Jedan učesnik može poslati po jedan rad i za literarni i za likovni konkurs

- U okviru konkursa, radovi će se bodovati u dvije uzrasne kategorije: od I do V razreda i od VI do IX razreda (I, II i III mjesto)

- Poslati radovi moraju sadržati ime i prezime učenika, razred, naziv škole i ime mentora

- Radovi se dostavljaju u koverti u kancelarijama JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor

Konkurs je otvoren od srijede, 24. februara do četvrtka, 11. marta 2021. godine.

Literarni i likovni radovi koji zadovolje kriterijume biće prikazani na izložbi koja je planirana u martu mjesecu. Literarni i likovni radovi koji zadovolje kriterijume, biće štampani u publikaciji posvećenoj Tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu, a promocija publikacije je planirana za april mjesec 2021. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail aleksandra.tomovic@kckotor.me i broj telefona 067 644 347 “ – stoji u priopćenju.