Koncert u crkvi sv. Klare

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. prosinca 2015. - 14:18
Autor: 

Jučer je u prepunoj crkvi sv. Klare, u kotorskom Starom gradu, održan Božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva Tomislav. Glazbena manifestacija, u kojoj su sudjelovali Dječji zbor Leptirići i Klapa Stradioti, počela je nakon sv. Mise, koju je predslavio fra Filip Karadža, predstojnik Samostana sv. Klare. Fra Filip je u nadahnutoj homiliji govorio o značaju Božjeg utjelovljenja. „Naš Bog nije nedostupan. On nam je blizak. U najvećoj patnji i bolu, kad imamo dojam da smo od svih ostavljeni, naš dobri Bog nam je bliži nego itko. On je postao jedan od nas, da bi nam pokazao put i kako bi naš život bio bolji. Danas moramo biti radosni, jer Bog je postao čovjek“, istaknuo je fra Filip Karadža.

Nakon Euharistijskog slavlja nazočnima se obratila Zrinka Velić. Ona je zahvalila svima koji su došli na koncert i tako podijeliti božićnu radost uz molitvu i pjesmu.

Potom su na scenu stupili mladi glazbenici, koji su svojim umijećem oduševljavali brojnu publiku. Naročit dojam ostavili su članovi Dječjeg zbora Leptirići sa svojom voditeljicom prof. Nadom Baldić, koji su s Klapom Stradioti izvodili božićne skladbe, uz klavirsku pratnju prof. Dejana Krivokapića, dok je za violinom bila prof. Mileva Krivokapić.

Jučer je u drevnoj kotorskoj crkvi sv. Klare svetkovina Porođenja Kristovog proslavljena kako i dolikuje, radosno, uz molitvu i pjesmu. Svi nazočni otišli su svojim domovima noseći božićnu radost.