Koncert „Još se digod skupe naši“ oduševio ljubitelje klapskog pjevanja

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 20. kolovoza 2023. - 11:34
Autor: 

Sinoć je u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat održan koncert „Još se digod skupe naši“, u organizaciji NVU Bum A capella Tivat i Centra za kulturu Tivat.
Program je vodio Neven Staničić, koji nas je tijekom večeri podsjetio na vrijednost klapskog pjevanja, posebno na očuvanje istog, što je i cilj Udruge.
„Bokeljska Udruga Muzičara Bum A CAPELLA“ Tivat je nastala kao plod želje nekolicine zaljubljenika u izvorni bokeljski i dalmatinski melos. Idejna težnja Udruge jeste oživljavanje i animiranje zaboravljene tradicije iskazane klapskim napjevima Boke i Dalmacije. Fokus Udruge je prvenstveno na a capella pjevanju, potom animaciji javnosti o klapskom a capella pjevanju, naročito mladih“ – predstavili su sebe prilikom osnutka Udruge.

Nazočnima se obratio i Goran Božović, direktor Centra za kulturu Tivat, koji je rekao kako je uvijek lijepo kada se okupi grupa entuzijasta oko neke ideje, da doprinese svojoj zajednici te da je ovaj događaj uvršten u Purgatorije što daje poseban značaj. Ističe potporu ovakvim događajima, a posebno kada se okupe istinski zaljubljenici u klapsko pjevanje.
Vedran Čule, jedan od osnivača Udruge, zahvalio je svima na dolasku i na potpori.
Mijo Stanić, direktor Festivala dalmatinskih klapa iz Omiša je pozdravio ljubitelje klapskog pjevanja, kojih je sinoć okupio predivan koncert te istakao kako Festival u Omišu njeguje tradiciju a capella klapskog pjevanja od 1967. god., te da su na koncertu kao velika podrška Udruzi.
Klape Ošjak ( Vela Luka), Kampaneli ( Donja Kaštila) i Bellezza (Tivat) oduševili su prisutne, na zadovoljstvo svih koji vole, njeguju i čuvaju klapsko pjevanje.
Sigurni smo da je ovo samo početak te da nas očekuju brojni koncerti, u organizaciji NVU Bum A capella Tivat.