Koncert Damira Urbana na KotorArt - u

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 01. kolovoza 2023. - 17:16
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt, u okviru Kotor Cable Car serijala koncerata, organizira  koncert Urban&4 koji će se održati na Ljetnoj pozornici u Kotoru, u srijedu, 2.8., s  početkom u 21 sat  i 30 minuta.

Grupu čine, pored jedinstvenog vokala i gitariste Damira Urbana, i  Luka Toman, gitara, Sandi Bratonja, bas, akustična gitara, harmonika, Saša Markovski, klavijature, Marko Bradashia, bubanj“.

Ulaznice za koncert su dostupne preko Gigs Tix mreže, putem interneta na www.gigstix.me i širom Crne Gore, na izabranim lokacijama Tobacco S Press kioska.

 Damir Urban je jedinstveni umjetnik sa ovih prostora, vrlo karakterističnog glasa i energije. Zahvalni smo partnerima nove turističke atrakcije Kotora i Crne Gore, žičari Kotor-Lovćen koji su nam omogućili da ovaj koncert realizujemo. U okviru istog serijala, već narednog dana, očekuje nas i koncert trija Vlatka Stefanovskog - istakli su iz PR službe festivala.

„Damir Urban, samostalni umjetnik, primarno se bavi muzikom, a povremeno slikarstvom i glumom. Snimio je desetak autorskih albuma kao član grupe Laufer, ali i više samostalnih albuma. Dobitnik je stručnih priznanja Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, Nagrade grada Rijeke, Nagrade Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja. Autor je primijenjene muzike, za pozorište i televiziju. Intenzivno sarađuje s Antom Gelom. Njihov koncertni album Urban&4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski ovjenčan je s tri Porina. Igrao je u filmu Modno Bobo (Goran Rušinović), koreodrami Dama s kamelijama (HNK Zajc, Damir Zlatar Frey), studentskoj predstavi Ptice (studij Gluma, mediji i kultura), Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa (Nikola Vukčević), filmu Zbog tebe (Anđelko Jurkas), a najznačajniju ulogu ostvario je u predstavi Antigona – 2000 godina kasnije, Kazališta Ulysses, koja je gostovala i osvajala nagrade širom Evrope. Autor je nekoliko samostalnih izložbi slika i likovnih radova, te član stručnih udruženja. Autor je multimedijalnog projekta Soba Džejmsa Džojsa u NP Brijuni, u saradnji s Kazalištem Ulysses. Realizuje audio-vizualni projekat Here, u saradnji sa Sveučilištem u Rijeci“.