Književna omladina Tivta u posjetu predsjedniku Općine

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. studenog 2020. - 14:03
Autor: 

Predsjednika Općine  Tivat Željka Komnenovića posjetili su danas predstavnici NVO „Književna omladina Tivta“. Oni su  predsjedniku uručili prigodan dar - tortu koja na slikovit način predstavlja borbu cijele planete sa koronavirusom.

Na ovaj način „Književna omladina Tivta“ obilježila je svoj rođendan, ali i uspjeh koji su njeni članovi ostvarili na nedavno održanom natječaju u organizaciji ombudsmana Crne Gore i uz podršku UNICEF-a. Na natječaju pod nazivom „Imam nešto važno da ti kažem“, nagrađena je video poruka koju su uputili Sara Markovski, Ivan i Anja Vojnić.

Predsjednik Općine je zahvalio na daru  i čestitao djeci na ostvarenom uspjehu, naglašavajući važnost afirmacije i poštovanja svih dječjih prava. „Dužni smo, kao društvo, djeci obezbjediti siguran i podsticajan ambijent za odrastanje. Izuzev obaveznog obrazovanja, važno je ponuditi što više vanškolskih aktivnosti, uputiti djecu na sport, na kreativne radionice, prbližiti ih prirodi, a udaljiti ih od ekrana“, rekao je Komnenović u razgovoru sa gostima.

„NVO „Književna omladina Tivta“ slavi svoj 24. rođendan, i usprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, vrlo smo predani osmišljavanju i sprovođenju brojnih aktivnosti i projekata“, napomenula je predsjednica NVO Sandra Slovnikar. Ona je najavila skori završetak glazbene numere „Himna dječjih prava“, u sklopu projekta „Ne stavljaj pod tepih“, koji problematizira  pojavu vršnjačkog nasilja. Autorica glazbe  je Dragana Vojnić, inače nagrađivana autorica pjesama za djecu, dok su izvođači, Sara Makovski i Ivan i Anja Vojnić. „U sklopu ovog projekta koji za cilj ima komuniciranje jedne važne, a ni malo lake teme, do  kraja godine planiramo edukativno izdanje koje će u fokusu imati promociju dječjih prava“ – najavila je Slovnikar.