Klapska večer uz Jadran i prijatelje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. studenog 2023. - 10:38
Autor: 

Tivćani su sinoć imali priliku uživati u  klapskoj večeri, koju je priredila klapa Jadran s prijateljima,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu, a  u sklopu programa Novembarski dani.

Na samom početku, nastupila je klapa Jadran, u sastavu: Bruna Matijević, Branko Lasić, Dejan Deković, Damir Nikolić, Ivo Sindik, Srećko Elkaz, Miško Vulović i Davor Kaštelanović te smo uživali u numerama Pismo moja, Divlji cvit i Zvona moga grada…

Pored domaćina, sudjelovala je i klapa „Zvizdan“ iz Posušja , muška klapa „Krunik“ iz Splita i mješovita klapa „Kamerton“ iz Podgorice. Gosti su također napravili dobar štimung uz izvođenje, svima nam poznatih pjesama.

Podsjećamo, klapa Jadran je prošle godine održala koncert za pamćenje. Koncert, kojim je obilježila svojih velikih 50 godina postojanja, na  radost svih onih koji ih  već dugo prate.

Klapa Jadran  osnovana je 1972. godine od članova Gradskog zbora iz Tivta i djeluje u kontinuitetu do danas.  Na repertoaru klape nalaze se izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, kompozicije s omiškog festivala, kao i popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje. Klapa je redoviti sudionik  Međunarodnog festivala klapa u Perastu, a najveći uspjeh postigla je 2004. godine osvajanjem prvog mjesta.  2020., na festivalu klapa u Herceg Novom, klapa osvaja 1. mjesto u kategoriji muških klapa, i to žirija i publike.

 

Tivćani se uvijek odazovu  kvalitetnim  koncertima, posebno kada su klape u pitanju te je i sinoć vladala sjajna atmosfera.