Kazališna predstava "Što na podu spavaš" - prva natjecateljska

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 22. lipnja 2024. - 11:41
Autor: 

Kazališna predstava "Što na podu spavaš” , prva natjecateljska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Darka Cvijetića, režirao Kokan Mladenović, bit će izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, u nedjelju, 23. 6., -u 21.30 h , u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova kazališna predstava rađena je u produkciji SNP Novi Sad, GDK Gavella Zagreb, NP Sarajevo i MESS Sarajevo.

Prema riječima redatelja, u ovoj predstavi Darka Cvijetića igra i sam Darko Cvijetić, postajući istovremeno i subjekt i objekt vlastite priče. On će morati da, poput Orfeja, siđe u vlastiti Had i suoči se sa svojim mrtvim i živim likovima, sa vlastitim sjećanjima. Lik Darka Cvijetića će još jednom proći kroz traumatična iskustva pisca Darka Cvijetića, da bi, žrtvujući sebe, nama ponudio nadu. Na tom putu će njegovi likovi kreirati pisca, barem onoliko koliko on kreira njih.
“U romanu sam pokušao pronaći način na progovore. I mrtvi i živi. Svatko od junaka ima jednu repliku, krik, poglavlje u romanu. Monodramu. Jer, moji likovi, fiktivni ili faktivni, govore horski, kao u grčkim tragedijama. Majka ima poseban jeziv teret. Nije tako bilo, popravlja ona sinovljevu (autorovu) priču. Moje sjećanje je drukčije, ponavlja. Ona bi to, misli, drukčije rekla, ne tako ogoljeno, jer ona se čuva da ne huli na život, na sudbinu. Da joj drugi sin, brat moj regrutovani devetnaestogodišnjak, ostane živ", navodi autor teksta Darko Cvijetić.
U predstavi igraju: Darko Cvijetić, Aleksandra Pleskonjić, Merima Lepić Redžepović, Tena Nemet Brankov, Saša Krmpotić, Sven Šestak, Igor Pavlović, Maja Izetbegović, Aldin Omerović, Ivan Grčić, Darko Radojević, Nikola Baće, Stevan Uzelac.
Rezervacija ulaznica moguća je danas na blagajni Centra za kulturu od 10:00 do 14:00 h i na blagajni Ljetne pozornice od 18:00 do 20:00 h, dok će sutra (23. 6.) ulaznice biti dostupne na blagajni Centra za kulturu u istim terminima.
Informacije pozivom na broj +382 69 342 799.