Javni poziv za sudjelovanje u postupku raspodjele sredstava za odabir projekata valorizacije kulturne baštine

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. srpnja 2023. - 14:20
Autor: 

„Turistička organizacija opštine  Tivat  objavljuje Javni poziv za učešće u postupku raspodjele sredstava za odabir projekta valorizacije kulturne baštine koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriji opštine Tivat. Ukupna finansijska sredstva iznose 51,699.00€ (iznos sredstava od boravišne takse za 2022. godinu shodno članu 8 stav 2 tačka 1 alineja 1 Zakona o boravišnoj taksi). Sredstva su namijenjena projektima koje su nadležna stručna i pravna tijela u skladu sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara odobrila kao projekte valorizacije, rekonstrukcije, konzervacije i restauracije te projekte istraživanja, prezentacije i promocije kulturnih dobara na području opštine Tivat. Pravo podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu imaju:

- Javne ustanove za zaštitu kulturnih dobara koju je osnovala država ili opština za obavljanje konzervatorske, muzejske, bibliotečke, arhivske ili kinotečke djelatnosti;

- Nevladine organizacije, druge asocijacije i udruženja;

- Pravna i fizička lica shodno Zakonu o zaštiti kulturnih dobara.

Javni poziv objavljen je na sljedećem linku https://tivat.travel/info/pozivi-programi-i-obavjestenja/ i isti će biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja tj. do 01.08.2023.g. Rok za realizaciju projekta je 01. maj 2024.godine.

Zahtjev sa pratećom dokumentacijom se dostavlja na adresu: Turistička organizacija Opštine Tivat, ul. Palih boraca 19, 85320 Tivat, na arhivi sa oznakom: „Zahtjev za učešće u postupku raspodjele sredstava za odabir projekata valorizacije kulturne baštine koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriji Opštine Tivat“ – stoji u priopćenju TO Tivat.