Janović – Marija Vučinović zlouporabila HGI

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 25. kolovoza 2020. - 12:37
Autor: 

Sinoć je na debati, koja je održana na Nacionalnom javnom servisu, ispred Hrvatske građanske inicijative –„HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, sudjelovao Ilija Janović, potpredsjednik HGI-ja.

Replicirajući predsjednici HRS-a Mariji Vučinović rekao je da je nezadovoljan zlouporabom funkcija HGI-ja: „Imamo jednu potpunu anomaliju u društvu, ali očito smo navikli na to. Netko tko je obnašao u dva protekla mandata ministarsku funkciju HGI-ju, još uvijek zloupotrebljava tu funkciju ispred HGI-ja kroz navodno reformsku stranku, gdje želi ponuditi neko novo rješenje, neki novi rad u novoj Vladi“, kazao je Janović. Istakao je i da je gospođa Vučinović obilježila svoj kraj u HGI-ju falsificiranjem potpisa podrške za osnivanje HRS-a, čija je predsjednica.

Janović je, tijekom rasprave, uputio gospođi Vučinović pitanje koliko puta je boravila u Zagrebu u službenom posjetu tijekom trajanja oba mandata kao ministrice bez portfelja ispred HGI-ja, na što mu ona nije odgovorila.

Po pitanju  članstva Crne Gore u Europsku uniju, Janović je istakao da to pitanje ne ovisi samo o Crnoj Gori, već i o ostalim članicama EU. Naglasio je i da je vidljivo s kakvim smo se krizama kao država suočili te značaj zatvaranja određenih poglavlja. Osvrnuo se na poglavlje broj 8, koje je pod utjecajem Hrvatske ponovno aktivirano.

Janović kaže da ga raduje to što je u pregovaranju CG vrlo samostalna: "Prednjačimo u odnosu na regiju. Mi njegujemo koncept različitosti. To svakako treba da podrazumijeva i različitost percepcije i interesa."

Na nama je da mi što bolje uredimo i implementiramo zakonodavstvo kako bi se osjetio boljitak za stanovnike, naveo je on. Kada će doći na red ulazak to zavisi od geopolitičke situacije, kaže Janović.

Također je istakao dobru suradnju sa Zagrebom, a pogotovo što se tiče pristupa EU. HGI je dala veliki doprinos i dat će i ubuduće u dobrosusjedskim odnosima, istakao je Janović.

Ilija Janović pozvao je građane da zaokruže tri, i daju podršku stranci koja ostaje dosljedna svojim političkim principima.