Izložba povodom Dana mladih

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. kolovoza 2023. - 20:34
Autor: 

Općina  Tivat obilježava Međunarodni dana mladih (12.8.) organizirajući izložbu fotografija na temu  “Društveni aktivizam i volonterizam mladih”. Izložba je danas postavljena u holu Općine  Tivat i fotografije će biti izložene do petka,  18. 8.

„Odabranim fotografijama su prikazane aktivnosti mladih Tivta - članova Omladinskog tima, Đačkog parlamenta, Unije srednjoškolaca, omladine angažovane u okviru Crvenog krsta Tivat, opštinske Službe zaštite i spašavanja, dobrovoljnih vatrogasnih društava i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih“.

“Aktivno uključivanje mladih u život lokalne zajednice značajno je ne samo za njihovo zdravo odrastanje već i za uspješnije i kvalitetnije funkcionisanje društva u cjelini. Volontiranje kao oblik građanskog aktivizma ističe ono najbolje u čovjeku, mjenja svjest ljudi, poboljšava kvalitet života, razvija toleranciju” – istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Dan mladih je međunarodni godišnji događaj, koji su 2000. godine ustanovili Ujedinjeni narodi, s ciljem ukazivanja na probleme mladih, ali i na brojna pitanja iz oblasti kulture i prava koja se tiču mladih ljudi diljem svijeta.