Internacionalna škola Knightsbridge Schools dodjeljuje dvije stipendije

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. travnja 2017. - 11:21
Autor: 

Međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro), već treću godinu zaredom, raspisuje natječaj  za dodjelu stipendija  talentiranimučenicima u školskoj 2017/18. godini.

Talentirani učenici će dobiti dvije pune stipendije za školovanje u prvoj crnogorskoj školi internatskog tipa u Tivtu, od rujna  školske 2017/2018. godine, do završetka srednjoškolskog obrazovanja. U okviru stipendije, uključeni su i troškovi smještaja u internatu škole.

Pravo da konkuriraju imaju učenici s odličnim općim uspjehom, koji će do 1. 9. 2017. godine navršiti 14 ili 15 godina.

Vrijednost stipendije, po učeniku, iznosi do 120.000 eura, u zavisnosti od broja godina do mature i toga da li stipendisti žele da borave u internatu.

Učenici se mogu prijaviti na natječaj  slanjem sljedećih dokumenata:

1.            Formular za prijavljivanje, koji se nalazi na internet adresi škole KSI Montenegro

2.            Kopija dokumenta (ukoliko učenik posjeduje pasoš)

3.            Izvod iz matične knjige rođenih

4.            Vlastita izjava (do 400 riječi) u kojoj učenik treba da opiše neko značajno iskustvo koje je doživio i da procijeni utjecaj tog iskustva na njegov život

5.            Kopije svjedočanstva o uspjehu učenika tijekom prethodne tri godine

6.            Preporuku razrednog starješine ili nastavnika škole koju pohađa

Krajnji rok za podnošenje dokumenata je 16. 6. 2017. godine.

Kandidati za stipendije potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti na e-mail adresu scholarships@ksi-montenegro.com a detaljnije informacije o natječaju  mogu naći na internet strani škole KSI Montenegro www.ksi-montenegro.com/admissions/scholarships

Budući srednjoškolci imat će priliku da, uz obrazovanje na engleskom jeziku, u KSI Montengro steknu znanja u međunarodnom okruženju. U školi trenutno uče đaci čak 19 nacionalnosti, njih 93. Osim Crne Gore, tu su učenici i profesori iz Irske, SAD, Južnoafričke Republike, Kanade, Ukrajine, Rusije, Holandije, Belgije, Francuske, Italije, Singapura kao i drugih zemalja.

Zahvaljujući prestižnom programu Međunarodne diplome (International Baccalaureate-IB), učenicima će se otvoriti brojne mogućnosti studiranja u inozemstvu.

KSI Montenegro je član globalne mreže međunarodnih škola Knightsbridge Schools International (KSI), dok je u Tivtu osnovana rujna  2010. godine, u okviru projekta Porto Montenegro. Škola posjeduje sve licence Ministarstva prosvjete Crne Gore i IB organizacije, a pruža obrazovanje učenicima uzrasta od 3  do 18 godina. Ove školske godine škola će proslaviti maturu svoje prve generacije maturanata.