Ilija Janović o rezultatima glasovanja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. studenog 2015. - 14:13
Autor: 

Na  jučerašnjim  parlamentarnim izborima u Hrvatskoj,  hrvatskoj zajednici Crne Gore ponuđeno je iz Hrvatske domoljubne koalicije,  da na  njihovoj  XI. izbornoj jedinici imaju svoga predstavnika na predstojećim Izborima. Ilija Janović, predsjednik OO HGI – ja Tivat, koji je dobio priliku da bude na listi Hrvatske domoljubne koalicijei  predstavlja hrvatsku zajednicu Crne Gore za Dux  radio je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom i smatra da samo kandidiranje otvara nova vrata i prostor  za suradnju s matičnom državom.

Prema privremenim službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, obrađena su oba biračka mjesta u CG – Podgorica I Kotor, gdje je ukupno glasovalo 230 birača. Od toga su 227 važećih listića, dok su 3 nevažeća.
Koalicija „Za uspješnu Hrvatsku“ koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica imala je 151 glas, te ostvarila postotak od 66,52. Stranka Milana Bandića – Stranka rada i solidarnosti dobila je 18 glasova birača – odnosno 7,93%, a nakon toga MOST i koalicija „Naprijed Hrvatska“ dobili su po 16 glasova, odnosno 7,05%.

Tabelu i grafikon rezultata prenosimo u galeriji, a izjavu predstavnika Hrvata iz Crne Gore poslušajte u audiozapisu.

Audio: 
Ilija Janović, predsjednik OO HGI – ja Tivat