Ilija Janović - HGI principijelno postupala i kao vlast i sada kao opozicija

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. veljače 2022. - 12:13
Autor: 

Proteklog tjedna Radio Tivat je organizirao debatu s predstavnicima političkih stranaka i koalicija u Skupštini Općine Tivat na temu aktualne situacije u našem gradu. U dvosatnoj debati sudionici su polemizirali tko je kriv zbog neusvajanja Budžeta za tekuću godinu, o društvenim prilikama u tivatskoj Općini, koje je najbolje rješenje za izlazak iz krize i još puno toga. Hrvatsku građansku inicijativu je predstavljao potpredsjednik stranke i predsjednik Općinskog odbora HGI Tivat Ilija Janović. On je istakao principijelnost u djelovanju HGI - ja, ne samo u ovom, opozicionom stažu, već i u prošlom mandatu, kada je stranka Hrvata u Tivtu bila dio vlasti, ali je jasno znala iskazati neslaganje s koalicionim partnerima i distancirati se od pojedinih prijedloga i odluka. Janović je uputio zamjerku predsjedniku Skupštine Općine Tivat Andriji Petkoviću zbog  neorganiziranja komemorativnih sjednica nekadašnjim visokim funkcionerima lokalne samouprave, dok je onima čija je retrogradna ideologija devedesetih godina raspirivala ratne požare po Republici Hrvatskoj, držao počasne govore i odavao poštu. Ilija Janović je ukazao Petkoviću na netransparentnost i nekonzistentnost u postupanju i bježanju od odgovornosti njega i njegove političke organizacije, kao konstituenta tivatske vlasti u kojoj on obnaša funkciju prvog čovjeka Skupštine Općine Tivat. Podsjetio je i na izostanak konkretne reakcije prilikom oslikavanja javnih površina, a što je uznemirilo Tivćane.

Janović je zahvalio potpredsjedniku Općine Tivat i predstavniku koalicije "Narod pobjeđuje" Vladimiru Arsiću, koji je kazao da Hrvatska građanska inicijativa u svakom slučaju treba da bude dio vlasti u Tivtu i da to predstavlja zdrav pristup, iako ima u koaliciji koju predstavlja i onih koji se ne slažu s tim.

Ilija Janović je ukazao i na djelovanje pojedinih parapolitičkih organizacija u Tivtu i njihovih aktivnosti koje narušavaju multinacionalni sklad. On je, pored aktualne pandemije, neprimjerena ponašanja na društvenim mrežama nazvao pravom pošasti. Ukazao je na nekonzistentno ponašanje vlasti koja krivicu za neusvajanje Budžeta za 2022. godinu prebacuje na opozicione stranke, a zapravo je to isključiva odgovornost vlast, jer nije stvorila pogodan društveno - politički ambijent.

Kako je protekla rasprava možete poslušati na našem portalu.