Grade, sretan ti rođendan!

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. studenog 2019. - 13:13
Autor: 

Povodom Dana općine Tivat, jutros je delegacija Općine Tivat, Mornarica Vojske Crne Gore i UBNOR Tivat, koju je predvodio predsjednik Općine Siniša Kusovac položili vijence i cvijeće na spomenik palim borcima kod stare škole. Također, cvijeće je položila delegacija SMŠ Mladost i Dječjeg saveza Tivat, kao i sudionici Trke mira. Vijenac je na spomenik položila i delegacija OBNOR-a Tivat.

Tradicionalno, ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice održana je ispred zgrade Općine Tivat te je nastavljen svečani defile kroz grad, a potom na rivi Pine odigrano Kolo Bokeljske mornarice. Predsjednik Općine Tivat Siniša Kusovac predao je državnu zastavu Admiralu Sbutegi, a on barjaktaru Mornarice, Graciji Nikoliću. Promenadu ulicama grada ispratile su mažoretke plesnih klubova Modest i Bellissima. Ceremoniji su, osim potpredsjednika Općine Tivat, Ilije Janovića i Dejana Maslovara te predstavnika općinskih sekretarijata, prisustvovali i predstavnici pobratimskih gradova, gradova prijatelja, Zajednice općine Crne Gore i druge uzvanice.

Svečana sjednica Skupštine Općine počela je intoniranjem crnogorske himne. U Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat nazočnima se na početku obratio predsjednik Skupštine Općine Ivan Novosel, koji je otvorio svečanu sjednicu, čestitao Dan grada, kao i blagdan Gospe od Zdravlja i Aranđelovdan, svima koji slave. 

Telegrame su poslali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, a pročitala ih je medijatorica programa Sonja Štilet.

„Ovaj praznik uvijek budi osjećanja na velike žrtve koji je podnio crnogorski narod na putu oslobođenja te na podsjeća da je sloboda najveće i nasvijetlije pravo svakog čovjeka. Istovremeno je i obaveza da bude njegovana i nadograđivana, uz prosperitet i napredak svakog pojedinca. 75 godina nakon oslobođenja Tivat je ostvario dinamičan i svestran razvoj, zauzimajući visoko mjesto na listi brzorastućih, kvalitetnih turističkih destinacija“, kazao je predsjednik Općine Tivat Siniša Kusovac, obraćajući se nazočnima te se osvrnuo na značaj ulaganja u grad i na projekte koji su do sada realizirani, kao i na one koji su tijeku i u planu za naredni period.

Prisutni su bili u prilici pogledati kratki film o razvoju Tivta, vrijednim investicijama, koje su doprinijele da Tivat predstavlja jednu od razvijenijih općina na Crnogorskom primorju.

Na sjednici su također dodijeljene i „Novembarske nagrade“ SMŠ „Mladost“ Tivat i Službi za zaštitu i spašavanje Općine Tivat. Nagrade su uručene najboljim studentima.

Povodom Dana Općine, danas je izašao iz tiska treći po redu broj novina „Sa požutjelih stranica“, čiji je izdavač Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti. 

Svečanost su uzveličali svojim glazbenim izvedbama orkestar Muzičke škole Tivat s dirigenticom Martinom Vuksanović, kao i ženska klapa „Bellezza“ iz Tivta.

Među brojnim prisutnima iz političkog i javnog života svečanoj sjednici su prisustvovali: veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišć, konzul savjetnik Marijan Klasić, kao i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.