GPD Tivat „Velikim šušurom“ proslavilo 115. rođendan

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. lipnja 2024. - 8:57
Autor: 

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat jučer je proslavilo svoj 115. rođendan manifestacijom „Veliki šušur“.

Na samom početku, prisutne je pozdravio predsjednik GPD - a Tivat Boris Lanceroti, koji je podsjetio posjetitelje kako je nastalo Društvo i da se Veliki šušur održava upravo preko puta kuće u kojoj je živio jedan od osnivača Društva Šime Staničić. Također smo se prisjetili i Maje Perfiljeve, koja je ostavila neizbrisiv trag, a također je živjela na istom mjestu.

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović je istakao kako je GPD odraz naše tradicije te da bez Društva ne možemo zamisliti nijednu svečanost, večer ili veće okupljanje.

„Čestitam im jubilej i želim još mnogo decenija uspješnog trajanja. Oni jesu i bit će zaštitni znak Tivta, vjesnik dobrog raspoloženja i čuvar tradicije bogatog nematerijalnog nasljeđa ovoga kraja“ - rekao je predsjednik Općine.

Pod dirigentskom palicom Nevile Klakor odsvirane su tri koračnice Kroz splitske kale, Dalmatinska koračnica i Tvoja barka mala, nakon čega su glazbeni gosti pojedinačno nastupili i predstavili kroz 15 minuta glazbenog programa po njihovom izboru.

Pored GPD – Tivat, nastupili su: Orkestar Osnovne muzičke škole Tivat, Gradska muzika Kotor, Mjesna muzika Đenovići, Gradska glazba Dubrovnik, Gradska muzika Budva, HKUD Sloga -Trebižat, Gradska muzika Skadar, Gradska muzika Herceg Novi i Gradska muzika Elbasan.

Održavanje manifestacije „Veliki šušur“ podržali su Općina Tivat, TO Tivat i Centar za kulturu Tivat.