Glazbeni spektakl sutra na Gradskoj rivi Pine

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 28. lipnja 2024. - 17:02
Autor: 

Tivat spaja region“ moto je festivala Biser Jadrana, koji će sutra po prvi put biti održan u Tivtu.

„Poseban akcenat bih stavio da će nastupiti 14 crnogorskih izvođača, što nikada nije bilo, tako da ponos leti do neba. Ozbiljna ekipa stoji iza ovoga i što je do nas mi smo odradili. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku Željku Komnenoviću, koji je odmah na prvu loptu odreagovao i objeručke prihvatio ideju. Nadamo se da će sve biti kako treba“, rekao je Bojan Delić, direktor festivala.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević, istakla je da su pripreme bile kompleksne, posebno, jer su željeli da ovo bude događaj koji će živjeti u narednom periodu.

„Vidjeli smo koliko je značajno da ovo zaživi kako bi naši izvođači imali priliku da promovišu svoje kvalitete, ali i iz regiona. Kada su prijave počele stizati, vidjeli smo da materijala ima za više večeri, tako da za sljedeću godinu planiramo barem dvije festivalske noći“.

Zvonimir Nedeljković,  PR festivala,  zahvalio je kolegama iz medija koji su na više od 400 portala prenijeli vijesti o natječaju. On je kazao da je bilo veliko zanimanje regionalnih televizijskih kuća za prijenos festivala,  ali da ove godine prvenstveno zbog problema smještaja nisu bili u mogućnosti da ih ugoste.

„Sljedeće godine ćemo imati dvije takmičarske večeri pa se nadamo da ćemo uspjeti okupiti kolege iz regiona i organizovati prenose na njihovim televizijskim kućama, a ove godine prenos uživo biće na nacionalnom servisu RTCG od 21 sat“, najavio je Nedeljković.

Delić je istakao da su veoma zadovoljni što kvalitetni pjevači odlučuju o izboru te da je veliki dio njih izrazio želju da nastupi naredne godine i u festivalskom i revijalnom dijelu.

Na festivalu će nastupiti: Makadam, Danijel Popović i Džuli ( Julija ) Popović, Mićo Vujović, Bane Nedović, Bojan Delić, Katarina Bogićević, Stevan Faddy, Jelena Zvicer, Jelena Božović, Doris Deković, Danijel Milić, Filip Sjekloća, Vanja Radovanović, Milorad Mijušković, Princ, Petar Wagner, Jelena Vukojević, Saša Lazarević, Ana Stanojević, Igor Cukrov, Lorenca Lola Puhar, Karlo i Mandolinski Orkestar Okruk, Ana Petan, Martinijan Kirilovski i Neno Murić.