Film "Žena ludog Jovana"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. rujna 2015. - 10:22
Autor: 

Film "Žena ludog Jovana",  plete priču oko bjegunca iz tamnice tvrđave Teodo, koji se vraća u svoj rodni Stoliv. Tamo ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi. Film se odvija u ambijentu Boke kotorske i  vezan je 19. stoljeće.

Film "Žena ludog Jovana"  sniman je u Stolivu, Tivtu i Prčanju,  a okupio je veliki broj multimedijalnih i alternativnih umjetnika iz Crne Gore i Boke kotorske kako bi ova ljubavna priča dobila na svojoj umjetničkoj  kvaliteti.

Glavne uloge u filmu pripale su: Stevanu Lutovcu, Jeleni Perošević, Nebojši Đukanoviću iz grupe „Grim“ i Ivanu Ćetkoviću.  Režiju i scenarij filma potpisuje Vladimir Kosić, dok je producentica  filma Vesna Anastasija Božović (Astarte Nova), a  za glazbu  je bio zadužen Nebojša Đukanović i bend,, Grim“ iz Bara. Ovo je ujedno treći filmski projekt u kojem surađuju Vladimir Kosić (Morian Lagartija) i Stevan Lutovac iz Tivta. Lokacije snimanja bile su : crkva sv. Roka u Donjoj Lastvi,Gornja Lastva,  tvrđava Goražda, crkva sv.  Marije  u Stolivu kao i Bogorodičin hram.

Scene iz filma će se koristiti  za spot grupe „Grim“, za pjesmu "Igla u oku tvoje duše", koja je inače i glazbena  tema ovog filma, dok će se neki dijelovi ovog filma moći vidjeti u performansu slikarice Daliborke Kordić - Bajrović. Film je u fazi pripreme  i za par mjeseci će biti  premijerno prikazan.