Film „Igla ispod praga“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. ožujka 2017. - 10:36
Autor: 

Film  „Igla ispod praga“,režisera Ivana Marinovića, prikazivat će se u kotorskom Kinu „Boka“ u četvrtak u 19h, a u petak i subotu od 20h.(16.,17. i 18. 3.)

Glume: Nikola Ristanovski, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev, Tihana Ćulafić i mnogi drugi.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura bit će na biljetarnici Kina „Boka“ dva sata prije početka projekcije.

„Igla ispod praga" za koju je Ivan Marinović pisao i scenarij je priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu Luštica koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time riješe sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar koji odbija da proda svoj dio. Pored lukavih seljana koji mu svakodnevno zagorčavaju život, Petar mora da se suoči i sa demencijom svoje majke, zaljubljenošću opsjednute Mare, buntovništvom sina tinejdžera i konstantnim preispitivanjem sopstvene vjere. Nakon što se Petru konačno smuči da i dalje "okreće drugi obraz" nastaje nadrealni haos poslije kojeg niko u selu neće ostati isti“.

Ovo je priča o mentalitetu, o borbi između tradicionalnog i modernog, o ljudskosti s jedne i bahatosti s druge strane. Svjetska filmska kritika je do sada bila jednoglasna u stavu da je Marinović ispričao priču o malom čovjeku s velikim problemima i to tako da je ovaj film u mogućnosti i da vas nasmije i da vas rastuži.