Film „Grudi” Marije Perović uskoro u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 17. siječnja 2020. - 11:41
Autor: 

 Film „Grudi” u režiji Marije Perović, koji je svjetsku premijeru imao na Hercegnovskom filmskom festivalu  prošle godine,  imat će kino  premijeru u Crnoj Gori 22. 1.,  u kinu Cineplex Delta City u Podgorici, a u kotorskom Kinu „Boka” bit će prikazan tijekom posljednjeg tjedna siječnja.

Film „Grudi”, koji je nastao  po predlošku istoimene serije  zajednički  je  regionalni projekat, uz sudjelovanje produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Scenarij je po ideji  Marije Perović napisala Vladislava Vojnović.

Uloge tumače:  Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…

„Likovi su  pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom“.