Festival vjetra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. ožujka 2022. - 13:29
Autor: 

Sekcija krstaškog jedrenja JK Delfin Tivat, u suradnji s lokalnim institucijama, nevladinim organizacijama, sportskim klubovima i brojnim kreativcima organizira prvi Festival vjetra. Ova sportsko-kulturno-edukativna manifestacija bit će održana od 16.4 do 24.4. u Tivtu, s ciljem promocije potencijala i principa održivog razvoja Boke kotorske.

„Festival vjetra  zamišljen je da rasfreška prizmu percepcije prostora našeg grada i atmosfere koju kreiraju njegovi ljudi. Kroz različite segmente, od Uskrsa do Vaskrsa, intenzivnije ćemo se podsjetiti na simboliku proljeća, na pupljenje, preporod, novi rast, vaskrsenje. Na dobrotu i neophodan romantičarski pogled na svijet. Na radost stvaranja, na blagoslov darivanja. Na moto koji nas pokreće, a „kriv“ je i za ovu priču - Jedriti se mora“.

Tijekom devet dana, kako najavljuju organizatori, Tivat će se “pretvoriti u pozornicu za vrhunske muzičare iz regiona, lokalne klape, učenike muzičkih škola Tivat i Kotor. Biće to poligon za više sportskih nadmetanja, izložbeni prostor za raznolike umjetničke postavke, kino i pozorište na otvorenom, učionica za najznačajnije teme o očuvanju prirodne i kulturne baštine Boke Kotorske”.