Emisija Mladi Hrvati Boke u znaku haiku poezije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. svibnja 2016. - 10:46
Autor: 

Današnja emisija „Mladi Hrvati Boke“ donosi razgovor s organizatoricom 1. međunarodnog haiku susreta u OŠ „Vežica“ u Rijeci, održanoga na Dan planeta Zemlje, 22. travnja.

Čitav projekt realiziran je prema ideji profesorice hrvatskoga jezika i književnosti u OŠ „Vežica“ Mihovile Čeperić-Biljan koja je otkrila niz zanimljivih detalja našoj mladoj novinarki Ani Mariji Stipanić s kojom je vodila telefosnki intervju.

Haiku susret u Rijeci organiziran je kako bi se nagradili i pohvalili najuspješniji radovi učenika pristigli na ovaj natječaj iz čak četrdesetak osnovnih škola iz Hrvatske, kao i radovi polaznika hrvatske nastave u Srbiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Crnoj Gori.

Ukupno najviše priznanja pripalo je natjecateljima iz Kotora i Tivta, a posebno veseli i prvo mjesto u kategoriji haiku 1. – 4. razred, a koje je osvojila Vedrana Vičević iz Kotora. Od učenika hrvatske nastave još su nagrađeni: Lucija Francesković za treće mjesto u istoj kategoriji i Ana Marija Stipanić za drugo mjesto u kategoriji suvremeni haiku  5. – 8. razred. Pohvalnice su dobili: Luka Nikolić, Lucija Francesković, Ilija Sindik, Petar Sindik i Josip Francesković.

Mnogo zanimljivosti poslušajte u audiozapisu emisije.

Audio: 
Mladi Hrvati Boke 7.5.2016.