Donacija tivatskom Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. prosinca 2020. - 11:50
Autor: 

Kompletno opremanje senzorne sobe te sobe za kineziterapiju u Javnoj ustanovi JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju” u Tivtu izvršeno je tijekom druge polovice 2020. godine iz sredstava (€20,117.50) prikupljenih na drugom Regentovom dobrotvornom balu održanom 13. 12. 2019.godine.

Sredstva su uložena u opremanje senzorne sobe (8,450.00€) i sobe za kineziterapiju (2,017.00€), a preostali iznos od € 9,650.50 nalazi se na računu Općine Tivat u dijelu kapitalnih donacija.  Ova sredstva namijenjena su za dalja ulaganja u sadržaje Dnevnog centra.

“Korisnici Dnevnog centra, a njih je trenutno 13, zaslužuju posebnu pažnju i brigu zajednice. Oni i njihove porodice trebaju svaki vid pomoći, koji u konačnom doprinosi potpunoj integraciji u društvene tokove djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Za svaku je pohvalu senzibilnost koju hotel Regent pokazuje kroz ovu donaciju. Nadam se da ćemo zajedničkim naporima podići nivo svijesti o pravima djece i mladih sa teškoćama u razvoju, ali i o važnosti ovog servisa koji je tu da ih osnaži i osamostali”, naglasio je predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović.

Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela je ovom prilikom izjavio: 

„Čast mi je što smo tokom drugog donatorskog bala hotela Regent prevazišli očekivanja te prikupili sredstva za opremanje senzorne sobe i prostorije za kineziterapiju, ali i za druge potrebe Centra. Na ovu činjenicu sam posebno ponosan te u svoje lično ime i ime svih donatora smatram privilegijom što smo imali priliku da našim mladim sugrađanima budemo na usluzi. Svaka zvanica koja je bila prisutna i svaki od sponzora su dali izuzetan doprinos u ovoj plemenitoj misiji te im se i ovom prilikom zahvaljujem. Ponosni smo na mostu saradnje i kontinuitetu doprinosa dobrobiti zajednice u kojoj živimo i djelujemo” te dodao:

“Donatorski bal je za samo dvije godine postao veče kojem se radujemo a ove godine sa zadovoljstvom prisjećamo; nadamo se povoljnijim okolnostima koje će dozvoliti da ovaj elegantan događaj organizujemo u 2021.godini.” 

Podsjećamo, kompanija Petite Geneve Petrovic je podržala drugi Regentov bal najvećom pojedinačnom donacijom kao platinum sponzor, te Universal Capital Bank kao brončani sponzor dok su vrijedne donacije su pristigle od kompanije “Adriatic Marinas” - Porto Montenegro, kompanije “MonteFish”, vinarije „Milović“, cvjećare „Happy Garden“, kompanije “Free Jack”, tiskare ,,Print All“.  Zoran Radonjic Photography je bio službeni fotograf bala, a Radio Televizija Crne Gore glavni medijski partner.

Večer su uveličali gitarski duo Nikčević & Bulatović i grupa ‘‘The Grupa,, zajedno s plesnom postavom emisije „Ples sa zvijezdama“ iz Hrvatske.

Prisutnima je bila dostupna i vrijedna tombola u sklopu koje su prisutni imali mogućnost kupiti lozove za nagrade u vidu smještaja u nekim od najprestižnijih hotela Europe poput Regent Berlina i Kempinski Venecija dok su iskustva od 5 zvjezdica iz regije donirali Esplanade Zagreb, Monte Mulini, Hotel Adriatic Rovinj, Grand Park Rovinj, Intercontinental Ljubljana, Hyatt Regency Belgrade, Hilton Dubrovnik, One & Only PortoNovi, Plaza Tirana, hotel Regent and Porto Montenegro. Sva sredstva prikupljena prodajom tombola – lozova uključena su u cjelokupan iznos donacije.