Dogovorene mjere za suzbijanje devijantnog ponašanja u blizini škola

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 13. listopada 2018. - 12:13
Autor: 

Zaštita i sigurnost učenika i suzbijanje devijantnog ponašanja u školskim dvorištima su među prioritetima općinskih obrazovnih ustanova, Savjeta roditelja i Općine Tivat radi čega će hitno biti poduzet set mjera kako bi boravak u tivatskim školama bio sigurniji – zaključeno je na jučerašnjem sastanku predsjednika Općine Tivat prof. dr. Siniše Kusovca, s ravnateljicama tivatskih škola Jovankom Vujačić i Ružicom Lazarević, predsjednicom Savjeta roditelja Anom Matijević, predstavnicom školskog odbora Ivanom Soldat, načelnikom Odjela sigurnosti Tivat Draganom Kontićem i sekretarkom Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, mr. Darkom Ognjanović.

Na inicijativu predsjednika Kusovca, obodom dvorišta Osnovne škole „Drago Milović“ i Srednje mješovite škole „Mladost“ biće pojačana konstrukcija ograda i angažirana služba sigurnosti u popodnevnim i večernjim satima. Također, dvorišta i parking kod škola bit će pod video nadzorom, i povećan broj policijskih patrola u ovom reonu, posebno u večernjim satima.

Kancelarija za prevenciju pojačat će aktivnosti, u suradnji s Odjelom sigurnosti i Savjetom roditelja. Sa sastanka je upućen zajednički apel roditeljima, nastavnom osoblju i svim građanima da obavezno prijave Odjelu sigurnosti neprimjerno ponašanje kako učenika tako i drugih građana u dvorištu i neposrednom okruženju škola.