Dodijeljene nagrade u akciji „Turistički cvijet“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 12. lipnja 2018. - 10:42
Autor: 

U okviru akcije „Turistički cvijet“ sinoć su u hotelu „Palma“ u Tivtu dodijeljene nagrade najboljima.

Akcija koju organizira Turistička organizacija Tivat u okviru manifestacije „Dani magnolije“ trajala je od 7. svibnja do 1. lipnja, a kandidate je ocjenjivao žiri u sastavu: predsjednica žirija Suada Bešković, prof. biologije, dok su članovi bili Stasija Kaluđerović, predstavnica TO Tivat i Jasna Deković, dobitnica iz 2017. godine. Stručni konsultant  je inženjer hortikulture  Tanja Krstović. Žiri je obilazio grad u potrazi za najljepše uređenim dvorištima, balkonima, zelenim površinama ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata, a također  ocjenjivao i najljepše stablo magnolije, kreativni detalj. Posebna nagrada dodjeljuje se za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada.

U kategoriji najljepše dvorište nagrađeni su: Milan Dragić, Anka Petrović i Marita Pasković. U kategoriji najljepši balkon nagrađeni su Milka Marinić i Nikola Đukanović, dok najljepšu živu ogradu ima Baki Džonglić.  Nagradu za najljepše stablo magnolije dobila je Ljiljana Tripinović, a najljepša zelena površina je ispred stambenog objekta Lamela 4, dok najljepšu zelenu površina  ispred poslovnog objekta ima hotel „La Roche”. Najkreativniji u kategoriji hortikulturno uređenje dvorišta- kreativni detalj su Andrej Francesković i Sanja Stojković. U kategoriji višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada nagrađena je Branka Mijović, a za najljepši klasični vrt-ambijentalna cjelina /kutak Sandra Luković. Najuređeniji gradski prostor je obala Pine.

Dodijeljena je zahvalnica Osnovnoj školi „Drago Milović“ za inicijativu za uređenje školskog prostora, a zahvalnica je uručena i za uređenje hortikulturno uređenog prostora ispred pravoslavne crkve sv. Sava.