Demant ministrice Vučinović upućen Vijestima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. svibnja 2016. - 16:36
Autor: 

Objavljujemo demant, koji je jučer uputila ministrica Marija Vučinović glavnom uredniku Vijesti,a koji nije objavljen niti  u tiskanom niti u elektronskom izdanju:

 

Poštovani,

Insistiram da u skladu sa Zakonom o medijima ( Poglavlja VI. - član 26, član 27, član 28, član 29, član 30, član 31, član 32, član 33, član 34, član 35 ) objavite moje reagiranje na tekst objavljen u nezavisnim dnevnim novinama “Vijesti” , 8.svibnja 2016. godine, pod naslovom "Stanovi Pažinu, Kusovcu, Mustafiću, Mariji Vučinović…" .

U skladu sa Zakonom o medijima i Kodeksu novinara Crne Gore moje reagiranje objavite na primjeren način ( na istoj stranici novine, poziciji na stranici gdje je bio pozicioniran tekst na koji reagiram i identičnom veličinom fonta).

Po tko zna koji put "Vijesti” neistinito, neprovjereno i smatram s pravom,vrlo tendeciozno dezavuiraju crnogorsku javnost iznoseći neistine, a tiču se imovinskog stanja moga supruga i mene. Naime, moj imovinski karton je uredno ažuriran i dostupan cijeloj crnogorskoj javnosti, pa tako i vama, te zbog toga je još čudnije da se u vašem listu nalaze ovakve neistine, koje ste mogli dobiti samo iz vama znanih "provjerenih izvora”. Istine radi, kategorički tvrdim  da niti ja,  a niti moj suprug ne posjedujemo stan od 139 m2 u Tivtu niti bilo koju drugu nekretninu osim obiteljske kuće moga supruga, stare 40 godina sa zemljištem koje je dobio u nasljedstvo.

Sve promjene moga imovinskog stanja za koje me obvezuje Zakon da ih u redovitom roku prijavim bit će dostupne javnosti i adekvatno ažurirane.

 

  

Tivat,  8. svibnja 2016.                                                                       Dipl.ing. Marija Vučinović

                                                                                                      Ministrica u Vladi Crne Gore