Dejan Milošević: Prvi crnogorski državljanin kajakom do Barija

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. rujna 2016. - 10:49
Autor: 

Tivćanin Dejan Milošević, član tima „K4“, koji se bavi avanturističkim i ekstremnim aktivnostima, zabilježio je još jedan nevjerojatan uspjeh! Naime, uspio je odveslati  kajakom od Tivta do Barija u Italiju, i tako je službeno postao prvi državljanin Crne Gore koji je ikada to napravio.

U ovu, ne tako bezopasnu avanturu, krenuo je uz pratnju jedrilice, kojom su upravljali Boris Frančesković i Mihajlo Vukotić. Trebalo mu je nešto više od 34 sata veslanja da stigne do svog cilja udaljenog 120 morskih milja, a tijekom ovog poduhvata  nailazio je na dosta poteškoća, kao što su jak vjetar i ogromni valovi.  Morskih nemani, kako kaže, na svu sreću, nije bilo.

„Trebalo mi je ukupno 34 i po sata aktivnog veslanja. Krenuo sam 21. septembra u 6:35 odavde i došao sam tamo 25. negdje oko jedan popodne. Bilo je baš naporno, pogotovo drugog dana; bili su ogromni valovi od juga, po 3-4 metra; radio Dubrovnik nam je bio javio da se pazimo. Treći dan je bilo ostalo mrtvoga mora od maestrala. Četvrti dan je bilo prilično mirno, tako da sam taj dan preko osam sati veslao. Peti dan je bilo katastrofa, okrenuo je maestral; radio Bari je javio da je sedam force, valovi preko četiri metra. Ja sam uspio nekih sat vremena da veslam po tim valovima“, kazao nam je Milošević.

Dejan Milošević, koji je inače pomorac, istakao je da je prošao dosta mora i oceana, ali da ga je tek Jadran naučio pameti: „Prošao sam i Atlantik, i Pacifik, i Indijski okean, ali me Jadran naučio pameti za sva vremena. Sad mogu da kažem da sam pravi pomorac“.

Ovaj poduhvat je, kako kaže, posvetio kćerkici Viti.