Dat je senj da počne karneval!

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. veljače 2016. - 21:27
Autor: 

Vrijeme je karnevala i u Kotoru gradu. Uz taktove Gradske muzike Kotor, mažoretke Fešta, klapsku pjesmu, prepoznatljivi humor kotorskog Teatra 303 i prigodne stihove naše pjesnikinje Dubravke Jovanović, večeras su svečano otvorene zimske karnevalske fešte, koje će gradu dati poseban šmek u narednim danima.

Nazočne je pozdravio predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević uz želju da naredni dani pod maskama u Kotoru proteknu u znaku vesele atmosfere, u kojoj će se dobro osjećati i sudionici i gosti Kotora.

Kapo kotorskog karnevala Luka Knezović u svom prepoznatljivom stilu želio je da posebno pozdravi sve one koji su ostali kod kuće. „U ovim šempijanim danima, pored svih peripetija koje su nas pratile, karneval ćemo održati po kotorski i onako kako zaslužuje. Ako se ko ofendi, tamo njemu, jer je ovo vrijeme ludoreca, škerca, zdravih šala, a maska sve trpi“ – kazao je Knezović i pozvao sve Kotorane da sudjeluju u održavanju karnevala i da se svi skupa vesele „da barem ovih 7 dana zaboravimo na račune od letrike, poreze, komunalije, penzije i plate i na velike politike. Molim vas da što više sjedite na fejzbuk i da objavljujete što više negativnosti iz Kotora, ako vam je tako lakše i ako u tome uživate“ – poručio je kapo karnevala.

Osim glazbenih nota klape „Bisernice Boke“, klape „Maris“ i benda „Lungo mare“, u dvorani Centra uživalo se uz stihove pjesnikinje Jovanović, a za tu priliku je s publikom podijelila i „Odu Markatu“, pjesmu o trenutačno najaktualnijoj temi u Kotoru, rekonstrukciji i izmještanju autentične gradske pijace.

U sklopu programa karnevalskih svečanosti već sutra navečer u PC „Vukšić „ očekuje nas veliki kotorski maskenbal s početkom u 21 sat, dok je nedjelja predviđena za male maškare, te će u diskoteci Maximus u 14 sati biti održan dječji maskenbal.