Dani energetske efikasnosti u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. ožujka 2018. - 11:54
Autor: 

Općina Tivat i Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i ove godine će nizom aktivnosti obilježiti 5. 3. - Dan energetske efikasnosti. Program obilježavanja ovog datuma sadržat će niz aktivnosti koje će biti organizirane  u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. 3.

U ponedjeljak,  5. 3.,  u periodu od 10:00 do 11:00 sati  građanima će biti dijeljene LED sijalice ispred zgrade Općine. Ovaj dan proteći će i u znaku aktivnosti za najmlađe. Radionica za djecu nižih razreda osnovne škole, na temu energetske efikasnosti zakazana je za 11:30 u Multimedijalnoj dvorani Općine.

Utorak,  6. 3., bit će posvećen konferenciji, koja će biti održana također u Multimedijalnoj dvorani s  početkom u 10 sati. Konferenciju će otvoriti predsjednica  Općine Tivat prof. dr.  Snežana Matijević i generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, Marko Radulović. Prisutnima će se predstaviti pozitivne prakse iz oblasti energetske efikasnosti, a samo neki od sudionika su: Agencija za razvoj Zadarske županije – „Zadra nova“ i Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju – GIZ. Moderator i domaćin skupa bit će sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Općine  Tivat, Tatjana Jelić.

U realizaciju dvodnevnog programa bit će uključen značajan broj sudionika  različitih starosnih i interesnih grupa. Cilj je građanima predstaviti prakse iz domena energetske efikasnosti i potaći ih da ih koriste. 

Zbog lošeg vremena otkazan je prvobitno planirani drugi primorski „Critical Mass“ – vožnja biciklima kroz centar grada u suradnji s NVO Biciklo.me. Događaj će biti organiziran  kada to dozvole vremenske prilike

Općina Tivat poziva sve zainteresirane  građane da sudjeluju  u ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana energetske efikasnosti u Tivtu.