Crveni križ Crne Gore – u pripremi i aktiviranje donatorske linije

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. prosinca 2020. - 8:59
Autor: 

Crveni križ  Crne Gore je, povodom potresa  koji je pogodio Hrvatsku, aktivirao žiro račun na koji svi zainteresirani  građani i subjekti iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove nesreće. Broj žiro računa je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, s naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske“.

U komunikaciji su s mobilnim operaterima (Telekom, Telenor, M-tel), i pripreme na aktiviranju donatorske linije, kako bi građani i putem slanja SMS-a mogli da daju svoj doprinos.

Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u evakuaciji, pružanju prve pomoći i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu.

Crveni križ Crne Gore je kontaktirao Hrvatski Crveni križ odmah nakon potresa i ponudio pomoć i podršku. U kontinuitetu se prate njihove aktivnosti, kao i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog križa  i Crvenog polumjeseca, koji zajednički koordiniraju i realiziraju  pružanje pomoći.

"Aktiviranje žiro računa i SMS donacija je način da i građani i privredni subjekti iz Crne Gore i naša organizacija iskažu solidarnost i humanost sa ugroženim stanovnicima Hrvatske. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje. Uz puno razmijevanja za potrebe građana, grupa građana i organizacija da pomognu, apelujemo da se aktivnosti spovode koordinirano i u skladu sa iskazanim potrebama sa terena i od onih koji su upoznati sa stvarnim stanjem. Tako su nama kolege iz Hrvatskog Crvenog križa potvrdile da je najpotrebnija finansijska podrška, jer će se na saniranju nesreće raditi duži vremenski period i za sad nisu iskazali potrebe za drugom vrstom podrške i pomoći" –priopćeno  je iz Crvenog krsta Crne Gore.