Čestitka predsjednika Općine i SO povodom Dana Općine

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. studenog 2021. - 8:12
Autor: 

 Čestitka predsjednika Općine Željka Komnenovića povodom Dana Općine  Tivat

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Čestitam Vam 21. novembar, dan Opštine Tivat, istorijski datum koji slavimo u sjećanje na naše heroje, koji su u borbi za oslobođenje od okupatora, dali ono najdragocjenije – svoje živote, i u nasljeđe nam ostavili plemenite vrijednosti slobodarskog duha, hrabrosti i zajedništva. Čuvajući ove vrijednosti, sačuvaćemo i sjećanje na njih.

Prethodnih godinu dana obilježili su brojni izazovi, ali i uspjesi. Od ivice finansijskog bankrota, velikim radom, racionalnim i domaćinskim odnosom, za nepunih godinu dana uspjeli smo stabilizovati gradske finansije i ostvariti plus od preko 5 miliona eura. U teškim okolnostima epidemije svjetskih razmjera, iza nas je više nego uspješna turistička sezona. Međutim, još puno rada je pred nama. U narednoj godini očekuju nas značajna ulaganja, rješavanje brojnih problema, stvaranje novih šansi. Nakon više decenija, lokalna uprava radi u odbrani interesa grada i odgovara samo građanima.

Cijenjene Tivćanke i Tivćani, želim Vam, prije svega, da očuvate zdravlje i slogu, a da naredne rođendane našeg grada svi zajedno dočekujemo svjedočeći boljitku i prosperitetu. Iskrene čestitke upućujem i sugrađanima koji danas slave Aranđelovdan i Gospu od Zdravlja!

Živjeli!

Predsjednik Općine Tivat

Željko Komnenović

 

Čestitka predsjednika SO Tivat dr. Andrije Petkovića

 Čast mi je da građankama i građanima Tivta čestitam 21. novembar, Dan našeg grada. To je Dan kada su Tivćanke i Tivćani zlatnim slovima ispisali stranice svoje slobodarske istorije. Danas, jače nego ikad, mora se čuti snažan antifašistički poklič, kao dokaz naše odlučnosti da svoju budućnost gradimo na idejama slobode i poštovanja. Da pokažemo da smo spremni da odgovorimo izazovima koje nam ovo vrijeme donosi i, poput naših predaka, njegujemo one osnovne ljudske vrijednosti, poštujući svakog čovjeka, bez obzira na njegovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

Tivat je grad koji je svoje različitosti uvijek doživljavao kao prednost. Želim i hoću da vjerujem da su teško naučene lekcije iz prošlosti savladane i da su nas prije svega naučile da budemo bolji ljudi, oslobođeni okova predrasuda, primitivizma i zabluda.

Još, jednom, poštovane sugrađanke i sugrađani, od srca vam čestitam Dan našeg grada.

 Predsjednik SO Tivat

Dr. Andrija Petković