Čestitka HNV-a predsjednici Republike Hrvatske

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 20. veljače 2015. - 12:52
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo čestitku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore koju je predsjednici Republike Hrvatske - Kolindi Grabar Kitarović u ime Vijeća uputio predsjednik Zvonimir Deković:

Poštovana  gospođo Predsjednice,

Još uvijek smo  ispunjeni ponosom  zgodom  Vašega posjeta Hrvatskome nacionalnom vijeću Crne Gore i prelijepoj Boki kotorskoj te pod iznimno jakim dojmom   povodom Vaše  inauguracije na časnu dužnost predsjednice Republike Hrvatske . 

 

Taj nadasve lijepi događaj ujedinio je u zajedništvu  sve Hrvate, kako one u Domovini, tako i one diljem svijeta kojima  bilo tuče u ritmu crvenobijelih kvadratića, simbola naše Domovine, koji je prepoznat u cijelom svijetu. 

 

Vaše stupanje na dužnost Predsjednice ohrabrilo nas je u želji i nastojanju  da i nadalje  ponosno svjedočimo  i njegujemo  identitetske vrijednosti naših predaka kako  bismo bili generacija kontinuiteta, a ne zaborava.

 

Da bismo u tome istrajali, prijeko nam je potrebna duhovna blizina istomišljenika i osoba  istih svjetonazora, koju smo  svakako u Vama prepoznali. 

 

Ovom bih Vam prigodom, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća  Crne Gore,  tako i u svoje ime, želio još jednom uputiti najsrdačnije čestitke povodom Vašega stupanja na dužnost predsjednice Republike Hrvatske.  Čvrsto smo uvjereni  da ćete djelovati u interesu  boljitka hrvatskoga  naroda, u čemu imate našu punu potporu i suradnju.

 

Neka Vas tijekom obnašanja ove časne dužnosti   „ pogled unatrag ispunjava  ponosom, pogled unaprijed nadom!“