Bušić – Vaše imenovanje unaprijedit će odnose Republike Hrvatske i Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. svibnja 2022. - 11:53
Autor: 

Mr. sc. Zdravka Bušić, predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  10. saziva Hrvatskog sabora, uputila  je čestitku predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću povodom njegova imenovanja za ministra u 43. Vladi Crne Gore. Sadržaj čestitke možete pročitati u nastavku.

„Poštovani gospodine Vuksanoviću,

u ime Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske 10. saziva Hrvatskoga sabora, željela bih Vam od srca čestitati na izboru za ministra u Vladi Crne Gore. Vaše kontinuirane i neumorne aktivnosti, temeljene na najiskrenijim i najplemenitijim motivima, kako na očuvanju hrvatskog nacionalnog identiteta, tako i poboljšanju položaja hrvatske nacionalne manjine u društvu Crne Gore prepoznate su od predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, ali i od strane državljana i Vlade Crne Gore.

Uvjereni smo da ćete svojom stručnošću i vrijednim angažmanom i dalje doprinositi boljitku i napretku hrvatskih predstavnika, ali i svih državljana Crne Gore, općenito.

Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskoga sabora nastaviti će pružati potporu hrvatskoj nacionalnoj manjini na njenoj još snažnijoj afirmaciji u društvo Cme Gore, a time svakako i razvoju društva Crne Gore. Participacija u Vladi Cme Gore hrvatskoga predstavnika unaprijediti će odnose i suradnju između naše dvije prijateljske države, kako bilateralno tako i multilateralno, a svakako će još dodatno ojačati i podršku Republike Hrvatske Cmoj Gori na njenom europskom putu. Poštovani gospodine Vuksanoviću primite srdačne čestitke i pozdrave potpredsjednika i svih članica i članova Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske“.