Brankica Vrbat: Nova profesorica hrvatske nastave u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. listopada 2016. - 11:15
Autor: 

Nova profesorica hrvatskog jezika i kulture danas je posjetila Dux radio te smo iskoristili priliku upoznati ju i predstaviti našoj javnosti. Profesorica Brankica Vrbat, rođena je u Trogiru, i magistrica je primarnog obrazovanja stečenog na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Naredne četiri godine predavat će hrvatski jezik i kulturu koju pohađa pedesetoro djece u Kotoru i Tivtu. Nakon mjesec dana boravka i rada u ovim općinama, upitali smo profesoricu o njezinim dojmovima:

„Moji su dojmovi zaista pozitivni, oduševljena sam gradovima koji me podsjećaju na moj rodni Trogir i zahvalna ljudima koji su se pokazali susretljivim i pomogli mi da se prilagodim. Djeca iz Tivta i Kotora su me čak ugodno iznenadili rođendanskom tortom i cvijećem te im i ovim putem srdačno zahvaljujem. Sutra nas čeka put za Albaniju u organizaciji HGI-ja i HNS-a, gdje ćemo u Skadru prisustvovati nogometnoj utakmici Hrvatska – Kosovo, i nadam se upoznati s hrvatskim nogometašima. Također zahvaljujem g. Iliji Janoviću, koji je inicijator puta“.

Profesorica Vrbat je istakla da se raduje nastavku emisije svojih učenika „Mladi Hrvati Boke“, koja će se emitirati na valovima Dux radija.

Ovim putem joj želimo dobrodošlicu i lijepe trenutke sa svojim učenicima upotpunjene znanjem i druženjem.