Bogato kulturno ljeto u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. lipnja 2016. - 12:24
Autor: 

U hotelu „Helada“ u Tivtu jučer je održana konferencija za novinare na kojoj se govorilo o aktivnostima Turističke organizacije Tivat povodom početka turističke sezone.

Direktorica Turističke organizacije Tivat Bernarda Moškov istakla je kako „relaksirano ulaze u ovu sezonu što se tiče financija“, te da će s trenutačnom financijskom situacijom uspjeti ispratiti kompletan program onako kako su ga i planirali.

Savjetnica za medije u Turističkoj organizaciji Tivat, Tamara Krstović naglasila je kako imaju dobru suradnju s lokalnim medijima i stalna gostovanja u tijeku turističke sezone u cilju promoviranja turističke ponude Tivta. Ona se osvrnula i na posjet blogerke Ivane Dukčević iz Srbija, koja je, nakon obilaska Tivta, Kotora i Herceg Novog, počela raditi na tekstu o Boki kotorskoj. Također, Krstović istakla je da su platili oglašavanje i u TV PINK 2 pet puta nedjeljno, kao i na televiziji Kragujevac. Krstović je najavila i dolazak 15 novinara iz medijske kuće Top One.

Milorad Karadžić, Viši suradnik za organizaciju manifestacija u TOT predstavio je kompletan program događaja i manifestacija koje će biti održane tijekom turističke sezone:“ Tivatske ljetne fešte smo, kao i ranijih godina, podijelili u tri segmenta: pučke svečanosti,  Ljeto dobrog ukusa i koncerti. Tivatske ljetne fešte i simbolično najavu glavne turističke sezone ćemo obilježiti 22. juna velikim koncertom Josipe Lisac. Pučke svečanosti ćemo početi 1. jula Bokeškom maslinom, koju već nekoliko godina organizujemo s Maslinarskim društvom Boka. Slijede sajmovi vina, starih zanata i suvenira, sajmovi tradicionalnih proizvoda. Podršku ćemo dati i drugim feštama koje će u toku ljeta prirediti nevladine organizacije i udruženja, kao što su Fešta od rogača, Lastovske svečanosti, Boćarska olimpijada i druge. Manifestacija Ljeto dobrog ukusa, koju već petu godinu realizuje TO Tivat, u saradnji s tivatskim ugostiteljima ove godine će dobiti drugačiji oblik. Ove godine smo se odlučili da Ljeto dobrog ukusa realizujemo u samo dvije konobe: Bacchus i Giardino, gdje će se po istom principu uz promotivne cijene služiti specijaliteti bokeljske kuhinje uz pjesmu i igru sa prostora Boke kotorske i Mediterana“.

Karadžić je istakao da ono po čemu je Tivat zadnjih godina prepoznat su koncerti na otvorenom, a neki od koncerata koji nas ovog ljeta očekuju su: 5. srpnja Zemlja gruva, 11. srpnja Neno Belan, 16. srpnja Zoster , 21. srpnja Tivat u rock and roll-u, 24. srpanj MVP i Bane Lalić, 13. kolovoza Partybrakers , 23. kolovoza Mostar Sevdah Reunion.  On  je spomenuo da će 1. srpnja biti realizirana i anketa turista, koju TOT svake godine sprovodi.