BNT: Novi promo portal o Tivtu i dokumentarni filmovi

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. rujna 2020. - 8:59
Autor: 

Kompanija Brand New Tivat (BNT) pustila je u rad novoizrađeni portal Tivta, veb platformu potpuno nove promocije Tivta kao poslovne, turističke, ali i destinacije autentične tradicije.

Novi portal, www.brandnewtivat.me je interaktivan i omogućava dvosmjernu komunikaciju s posjetiteljima portala i predstavlja moderno sredstvo prezentacije grada.

Na novoj veb platformi, Brand New Tivat, čiji je osnivač Općina, lansirao je i kratke promo filmove kao jako važan način upoznavanja cjelokupne javnosti s posebnostima grada Tivta, od kojih se neke pomalo zaboravljaju ili nestaju.

Tako se na portalu mogu vidjeti četiri kratka dokumentarna filma: “Tivat, mnogo svjetova u jednom”, potom Podmornica na suvom“ o muzejskom eksponatu – podmornici P-3821 „Heroj“ u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu, „Ribanje pod ukres“ o jedinstvenoj drevnoj metodi ribolova pod lampom uz korišćenje posebnog mača – kurćele za ulov ribe, te „Tivatski gradski park“ o najvećoj botaničkoj bašti na južnom Jadranu, podignutoj 1892.godine.

“Kratki dokumentarni video formati bazirani su na ideji očuvanja od zaborava autentičnih priča o Tivtu i tradicionalnih događaja. Teme koje su pretočene u dokumentarne filmove odabrao je kreativni tim na čelu sa Nevenom Staničićem, a snimanje i režiju potpisuje profesionalna filmska ekipa na čelu s redateljem Dušanom Vulekovićem”, rekao je direktor BNT i izvršni producent, Predrag Gajić.

Svaki od filmova traje kraće od tri minuta i kroz specifičan rediteljsko - snimateljski pristup i naraciju jednog sagovornika, daju interesantnu i primamljivu prezentaciju tretiranih segmenata tivatske prirodne i kulturne baštine.

Filmovi se mogu pogledati i na službenim  nalozima Brand New Tivat na društvenim mrežama facebook i instagram, kao i na YouTube kanalu.