BK Bacchus pobjednik 67. Bućarske olimpijade

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. rujna 2023. - 10:52
Autor: 

Finale Bućarske olimpijade održano je sinoć na Đurđevom brdu te je BK Bacchus pobjednik tradicionalne 67. Bućarske olimpijade. Drugo mjesto pripalo je  BK Palma, a treće BK No  Name.

Olimpijadu je proglasila završenom generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, koja je čestitala  svima koji su sudjelovali  i aktivno radili na realizaciji ovog projekta.

Konzulica Lončarević se osvrnula  na potporu Središnjeg državnog ureda i Hrvatskog nacionalnog vijeća, koji su prepoznali značaj ove manifestacije, ali i na posjet potpredsjednika  Vlade RH, gospodina Davora Božinovića, koji je prisustvovao   obilježavanju  71. godine otkad  je  odigrano prvo bućanje upravo na spomenutom zogu. Podsjećamo, tom prilikom  je kazao kako mu je izuzetno  zadovoljstvo i velika  čast biti  na  obljetnici te  je  pomoć Vlade, kao i Središnjeg  državnog  ureda za Hrvate izvan RH predstavlja pomoć očuvanja jedne prekrasne tradicije.

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i  predsjednik HNV- a Zvonimir Deković, kao što je i istakla prilikom obraćanja generalna konzulica Lončarević, prepoznali su entuzijazam pojedinaca  te manifestaciju kao važan projekt  i razlog očuvanja hrvatske zajednice i identiteta.

Mato Krstović, jedan od organizatora Olimpijade, izrazio je zahvalnost svim sudionicima i čestitao pobjednicima. 

 Uslijedila je dodjela pehara i medalja, a  feštalo se na zadovoljstvo svih koji su došli podržati Olimpijadu i sve ono što  manifestacija predstavlja za Tivćane.

Naravno, tradicionalno, kao i na svim važnim događajima u Tivtu, nastupilo je i GPD Tivat.