28-godišnjakinja iz Stoca prva žrtva potresa u Hercegovini

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. travnja 2022. - 7:47
Autor: 

Prva žrtva iznimno snažnog potresa koji je kasno u petak pogodio Hercegovinu je 28-godišnja žena iz Stoca, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena, izvijestili su iz bolnice u Mostaru.

Prema navodima iz Županijske bolnice dr. Safet Mujić, preminula je djevojka E. S. (1994.). Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u naselju Kukavac u Stolcu obrušila stijena.

U potresu magnitude 6,1 stupnjeva Richtera, koji je u 23:07 pogodio područje Hercegovine, više je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, potvrdili su iz zdravstvenih ustanova.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) zabiježio je nakon toga potresa tri manja podrhtavanja tla magnitude 3,1, 2,7 i 3,9 stupnjeva Richtera.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a, pak, izvijestila je naknadno, nakon razornog potresa u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini magnitude 6.1 po Richteru, da su u 23,14 sati njezini seizmografi zabilježili umjeren potres na istom epicentralnom području nedaleko Ljubinja u BiH. Magnituda tog potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, naveli su.
 

(Hina)