HGI –Vjerni Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. ožujka 2016. - 14:50
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje predsjednika Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative, Ilije Janovića.

"Sa zadovoljstom obavještava javnost da je na osnovu redovne komunikacije sa građanima i sprovedenom posebnom anketnom istraživanju  u veoma dobrom rejtingu i pozitivnom trendu rasta podrške kod sugrađana. U kontinuitetu se održavaju sastanci izbornog štaba sa općinskim odborom proširenog sa ostalim tijelima stranke i povjerenicima. Povratne informacije su više nego pozitivne te iz njih izvlačimo što dalje treba poboljšati i prihvatiti. Kao i u prethodnim lokalnim izborima tako i ovima zakazanim za 17.04. pristupamo prije svega afirmativno i konstruktivno u svim segmentima organiziranog izbornog rada.
Također, naglašavamo da građani Tivta ne zaslužuju biti taoci raznoraznih pregovora,previranja i ucjena oko održavanja tj.termina redovno raspisanih izbora. Takav odnos je neprihvatljiv i krajnje nerazuman pa, čak se može reći i jednostran. Termin za redovne izbore je u zakonskom roku sazvan. Smatramo da postoje svi potrebni preduslovi da se sprovedu dok bi prolongiranje bilo omalovažavanje prava na izbor i volju Tivćana.
Hgi-Vjerni Tivtu je o dosadašnjem opozicionom djelovanju više puta isticala potrebu za boljim načinom upravljanja i donošenju odluka za boljitak Tivćana. Naša dosljednost i jasni stavovi su bili izraženi kroz skupštinska zasjedanja i skupštinske odbore gdje smo kroz odborničke mandate zastupali interese svojih glasača,simpatizera i sprovodili data obećanja.
Hgi-Vjerni Tivtu nastavlja u prepoznatljivom stilu svoje djelovanje u sistematičnom radu tokom cijelog madata tako da nam izbori dolaze samo kao potvrda dobrog
Nismo pristajali na ucjene i podcjenjivanja, sačuvali kroz opoziciono djelovanje ljudskost i korektnost.Moto nam je jasan stav, afirmativno i kvalitetno davanje prijedloga i rješavanje problema našim sugrađanima. Na više načina smo kroz politički angažman uspjeli pomoći ili posredovali u rješavanju problema i potreba ljudima koji su nam se obraćali.   
Prepoznati po političkoj kulturi i mjeri u svakom djelovanju i izjavu ostajemo vjerni Tivtu i potrebama svojih sugrađana."