POVELJA O SURADNJI TROGIRA I TIVTA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. studenog 2011. - 0:29
Autor: 

Juče je nakon mise u Spomendan sv. Ivanu Trogirskom koji se slavi kao Dan grada Trogira održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Trogira u kuli Kamerlengo gdje su zaslužnim pojedincima i skupinama uručene prigodne plakete i nagrade a gradonačelnik Trogira Damir Rilje i dopredsjenik Općine Tivat Ilija Janović potpisali su povelju o suradnji ova dva grada.
Janović je sa gradskim čelnicima razgovarao o svim vidovima suradnje a največi značaj potpisivanja ove povelje je mogućnost zajedničkog apliciranja prema projektima Europske Unije. Uzvratna posjeta delegacije grada Trogira predviđena je za 21. studeni Dan Općine Tivat.

Proslava 900. obljetnica smrti svetog Ivana Trogirskog započela je procesijom relikvija sv. Ivana Trogirskoga ulicama stare gradske jezgre, a potom svečanim misanim slavljem koju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem i dekanom Trogirskog dekanata i katedralnim župnikom don Pavom Piplicom.